طرز تهيه سوهان و شيريني ساق عروس

۱۳۸ بازديد

طرز تهيه سوهان عسلي

معروف ترين سوهان ايران متعلق به قمي ها مي باشد كه به صورت گسترده در اين شهر تهيه مي شود و اين نوع شيريني فوق العاده لذيذ مي باشد كه به صورت خانگي نيز مي توان آن را تهيه نمود.

سوهان عسلي

 

مواد لازم تهيه سوهان عسلي:

عسل سفت:سه قاشق سوپخوري پر( 150 گرم)

خلال بادام :نصف پيمانه (150 گرم)سوهان عسلي

شكر :يك پيمانه سرخالي (150 گرم)

زعفران سائيده :يك قاشق چايخوري

روغن آبكرده :4 قاشق سوپخوري(100 گرم)

 

طرز تهيه سوهان عسلي :

ابتدا خلال بادام را بشوييد و بعد در صافي بريزيد تا آب آن كشيده شود.

در ظرفي عسل ، روغن و شكر را با هم مخلوط كنيد و بر روي حرارت بالا قرار دهيد تا يكنواخت شوند.

در حين تفت چند باري مواد را هم بزنيد تا شكر آب و طلايي شود. بعد بادام را اضافه كنيد و همچنان روي حرارت قرار دهيد تا بادام ها هم طلايي شوند.

زعفران را هم در كمي آب جوش حل كنيد و به بقيه مواد اضافه كنيد. مواد را خيلي هم نزنيد چون ممكن است روغن آن جدا شود.

براي اينكه متوجه بشيم سوهان آماده شده يا نه ، كمي از مايه را گوشه سيني بريزيد . اگر سريع بسته شد يعني سوهان عسلي شما آمادست.

در اين مرحله ، حرارت را كم كنيد در حدي كه سوهان عسلي فقط گرم بماند.

بعد با يك قاشق كوچك از مايه برداشته و با فاصله روي سيني چرب شده بريزيد و بالافاصله دو سه عدد خلال پسته روي سوهان ها قرار دهيد .

بعد از سرد شدن با كارد سوهانها را از سيني جدا كنيد و در ظرف در داري نگه داريد.

 

تاريخچه سوهان

تاريخچه دقيق اولين سوهان به دوره قاجار در شهر قم نسبت داده مي‌شود؛ حلوايي كه در سال‌هاي ۱۲۸۹ تا ۱۲۹۰ هجري خورشيدي هنگامي كه قرار بود صحن عقيق بارگاه حضرت معصومه در شهر مقدس قم افتتاح گردد.

بزرگان قم اقدام به برگزاري مراسم باشكوهي جهت افتتاح به عمل آوردند و قرار بود ناصرالدين شاه خود براي افتتاح حاضر شود ولي بر اساس مقتضيات زمان به خصوص مسائل امنيتي آن زمان، ناصر الدين شاه جانشيني (رئيس ايل قاجار) را به جاي خود جهت مراسم افتتاح به قم فرستاد.باب

در هنگام برپايي مراسم با توجه به آداب و رسوم آن دوره هر يك از بزرگان شهر جهت احترام هدايايي را به نماينده شاه ازقبيل صنايع دستي و … پيشكش كردند و در اين بين يكي از بزرگان بنام ملاابراهيم شماعي جهت پيشكش حلوايي كه به آن شكر افزوده شده بود به رئيس ايل قاجار كه نماينده شاه هم بود تقديم كرد كه ايشان پس از صرف ناهار اين شيريني را ميل نمود كه با ذائقه‌اش خوش آمد و با توجه به گفته‌ها ايشان عنوان كردند كه اين شيريني همانند سوهاني كه آهن را مي‌برد، غذاي مرا بريد و هضم كرد. وي درخواست نمود كه از اين شيريني مطبوع براي شاه با خود خواهم برد. به اين ترتيب از آن زمان نام سوهان بر روي اين حلوا گذاشته شد و پس از آن توليد و مصرف سوهان شروع شد؛ كه در ابتدا مخصوص بزرگان و اشراف بود. تركيبات حلواي سوهان در ابتدا شامل: آرد، شكر، روغن، پسته، زعفران، هل و گلاب بوده كه به صورت حلواي نرمي طبخ مي‌شده‌است، ولي كم‌كم با افزودن تركيبات ديگري همچون زرده تخم مرغ و نيز جايگزيني آرد جوانه گندم به جاي آرد گندم خاصيت سفتي و شكنندگي به اين شيريني افزوده شد كه بر ميزان ماندگاري محصول نيز افزود.

طرز تهيه شيريني ساق عروس :

مواد لازم براي تهيه شيريني ساق عروس :
آرد گندم ۱/۷۰۰ كيلو گرم
آرد برنج نرم شده ۳۵۰ گرم
تخم مرغ ۴ عدد
پكينگ پودر ۱ قاشق مربا خوري پر
شير سرد ۳ قاشق غذاخوري
جوش شيرين ۱ قاشق مربا خوري
هل نرم شده ۱ قاشق غذاخوري سر صاف
گردو نصف شده براي تزيين به مقدار لازم
پودر قند ۴۰۰ گرم
روغن جامد ۸۰۰ گرم
كره محلي ۱ كيلو
گردو خرد شده ۷۰۰ گرم


*مواد داخل شيريني :

پودر بادام :1 پيمانه
پودر قند :نصف پيمانه
گلاب : 2 قاشق غذاخوري
هل :1 قاشق چاي خوري
شربت بار :به مقدار لازم
شيريني ساق عروس

طرز تهيه شيريني ساق عروس :

تخم مرغ را بشكنيد و زرده و سفيده آن را از هم جدا كنيد. سپس زرده را با شير ، وانيل ، بيكينگ پودر و روغن با هم مخلوط كنيد و با هم زن برقي هم بزنيد.

سپس آرد الك شده را كم كم به مواد اضافه كنيد و با قاشق هم بزنيد تا خمير نرمي به وجود بيايد. خمير را با دست ورز دهيد و به مدت 30 دقيقه استراحت دهيد تا خمير به اصطلاح ور بيايد.

پس از سپري شدن اين زمان ، مقداري از خمير برداشته و به صورت نازك پهن كنيد . سپس خمير را به دور يك ني چوبي بپيچيد و با سفيده تخم مرغ لبه خمير را به هم بچسبانيد.

بعد خمير را به تكه هاي 2 سانتي متري برش داده و داخل روغن سرخ كنيد.

مواد مياني ذكر شده را با هم مخلوط كنيد.

بعد از سرخ شدن خمير ،ني داخلش را برداريد و جايگاه ني از مواد مياني پر كنيد .

يك سر نان شيريني ها را به شربت بار آغشته كنيد و بعد داخل پودر پسته يا كنجد بزنيد و در ظرف مورد نظر بچينيد.

منبع : cookhow8  - ashkadeh

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.