طرز تهيه ته چين مرغ مجلسي

مرحله اول:

مرغ را بشوييد و با مقداري آب، نمك، پياز، فلفل و ادويه هاي دلخواه بپزيد. وقتي مرغ پخت و آب آن كم شد، قابلمه را از روي حرارت برداريد.

مرحله دوم:

آب مرغ را جدا كرده و گوشت مرغ پخته را از استخوان جدا كنيد. گوشت مرغ را به قطعات ريز تقسيم كنيد و يا ريش ريش نماييد.

مرحله سوم:

ظرفي برداريد و در آن دو عدد تخم مرغ را با مقداري نمك و فلفل هم بزنيد تا يك دست شوند. ماست چكيده و زعفران دم كرده را به تخم مرغ ها اضافه كنيد و خوب مخلوط كنيد. در صورت تمايل ميتوانيد مقداري گلاب و يا يك چهارم قاشق مرباخوري هل اضافه كنيد تا ته چين مرغ مجلسي شما خوش عطر شود.

مرحله چهارم:

گوشت مرغ پخته را در مخلوط تخم مرغ و ماست ريخته و به مدت سه الي چهار ساعت در يخچال قرار دهيد.

مرحله پنجم:

برنج را بشوييد و در ظرفي پر از آب و مقداري نمك قرار دهيد تا خيس بخورد. پس از يك الي دو ساعت، قابلمه را پر از آب كنيد. مقداري نمك در آب بريزيد و بگذاريد بجوشد.

مرحله ششم:

آب برنج را خالي كنيد و برنج را در آب در حال جوش درون قابلمه بريزيد تا بپزد. وقتي برنج هنوز كمي حالت خام دارد و به اصطلاح دون يا زنده تر است بايد برنج را آبكش كنيد. در تهيه ته چين مرغ هميشه بايد برنج را زودتر آبكش كنيد تا ته چين خوب دربيايد و خمير نشود.

مرحله هفتم:

دو عدد تخم مرغ را با نصف ماستي كه مرغ پخته را در آن خوابانده ايد و 150 گرم روغن مخلوط كنيد. سپس اين مخلوط را در نصف برنج بريزيد و بهم بزنيد تا كاملا برنج ها رنگي شود.

مرحله هشتم:

مقداري روغن با كمي زعفران دم كرده تركيب كنيد و كف قابلمه و ديواره هاي آن را به روغن آغشته كنيد تا ته ديگ خوش رنگ تري داشته باشيد. نصف برنج را در قابلمه بريزيد و با قاشق سطح آن را صاف كنيد اما برنج ها را خيلي فشرده نكنيد.

مرحله نهم:

مرغ هاي پخته شده را روي برنج ها بريزيد. سعي كنيد مرغ ها را از ديواره هاي قابلمه فاصله دهيد تا هنگام برگرداندن تهچين مرغ مجلسي ظاهري يك دست و زيبا داشته باشيد.

مرحله دهم:

نصف ديگر برنج را با باقيمانده ماست زعفراني باقيمانده مخلوط كنيد و روي مرغ ها بريزيد. آب مرغ را با سه يا چهار قاشق روغن روي برنج بريزيد و با كفگير كمي برنج را فشرده كنيد.

مرحله يازدهم:

قابلمه را روي حرارت ملايم بگذاريد و به مدت يك ساعت و نيم صبر كنيد تا ته چين مرغ ساده شما دم بكشد. سپس آن را در ظرف سرو برگردانيد و به كمك زرشك، خلال بادام و پسته تزيين نماييد.

 

نكات تهيه ته چين مرغ مجلسي:

  • – اين ته چين مرغ روي گاز تهيه شد، اما ته چين مرغ در پلوپز هم خوب درميايد و فقط نيم ساعت طول مي كشد تا ته چين دم بكشد.
  • – براي تهيه ته چين مرغ در فر ميتوانيد مواد ته چين را در قالب يا ظرف پيركسي بريزيد و روي آن را فويل بكشيد. بهتر است در فويل سوراخ هاي كوچكي ايجاد كنيد. فر را از 15 دقيقه قبل در درجه حرارت 180 سانتي گراد روشن كنيد و ته چين را در طبقه وسط فر بگذاريد. بسته به دماي فر يك الي يك ساعت و نيم بعد ته چين مرغ در فر شما حاضر است.
  • – در صورت تمايل ميتوانيد خلال پسته، بادام و زرشك را با مرغ ميان برنج بريزيد. براي اين كار بهتر است اول زرشك را با يك قاشق غذاخوري شكر و مقداري كره روي حرارت كمي تفت دهيد. همچنين ميتوانيد خلال پسته و بادام را از يك شب قبل در آب، گلاب و شكر خيس كنيد تا طعم بهتري داشته باشند.
  • – براي اين كه زعفران شما بهتر دم شود بايد از ظروف در بسته استفاده كرده و با مقدار كمي آب جوش دم كنيد.
  • – اگر دوست داريد ته چين مجلسي شما رنگ زردتري داشته باشد ميتوانيد از مقداري زردچوبه استفاده كنيد و يا زعفران را غليظ تر دم كنيد كه روش دوم بهتر است.
  • – تفت دادن گوشت مرغ يك مرحله ي اختياري است و اگر مرغ زياد تفت داده شود، سفت مي شود كه اصلا توصيه نمي شود.
  • – براي نمك برنج توجه داشته باشيد كه در اين غذا چون ماست و تخم مرغ با برنج تركيب مي شوند ممكن است غذا كم نمك شود. براي همين ما در ماست هم نمك اضافه كرده ايم اما در كل ميزان نمك و ادويه غذا به ذائقه خودتان بستگي دارد.
  • – اگر ارتفاع قابلمه اي كه در آن ته چين تهيه مي كنيد زياد است ميتوانيد چندين مرحله مرغ مابين لايه هاي برنج بريزيد تا زيباتر و خوشمزه تر شود.
  • – در هنگام پخت مرغ ريختن مقدار كمي پودر دارچين ميتواند عطر و طعمي عالي به ته چين مرغ بدهد.
  • – از قارچ هم ميتوان در تهيه تهچين مرغ استفاده كرد، فقط بايد با كمي روغن آن را تفت داده و بعد در تهچين بريزيد.
  • – نوع ماستي كه در اين غذا استفاده مي شود بسيار در كيفيت ته چين و انسجام آن اثر گذار است. ماست چكيده بهترين گزينه براي تهيه تهچين بوده اما اگر دسترسي به ماست چكيده نداريد ميتوانيد هر نوع ماست شيرين ديگري را در يك كيسه پارچه اي تميز بريزيد تا آب ماست به طور كامل جدا شود.
  • – هرچند ميتوان ته چين را در قابلمه با ارتفاع زياد هم تهيه كرد، توصيه ميشود از ماهيتابه يا قابلمه كم ارتفاع استفاده كنيد و بيش از دو رديف مرغ نچينيد تا ته چين برشته تري داشته باشيد.
  • – سرخ كردن مرغ ضروري نيست. اما مرغ بايد كاملا مغزپخت شده باشد.
  • – در روش اول نيز ميتوانيد مقداري از مايه زعفراني را نگه داريد و با مرغ مخلوط كنيد.
  • – براي تزيين ته چين مرغ ساده ميتوانيد مقداري ماست چكيده را در ماسوره بريزيد و مانند خامه روي ته چين را تزيين كنيد.

منبع : نمناك